Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Κάτω τα χέρια απο το Κέντρο Υγείας Περιστερίου!


Κάτω τα χέρια απο το Κέντρο Υγείας Περιστερίου!
Ανυπακοή – Εξέγερση Παντού!
Να διώξουμε τον άθλιο και επικίνδυνο θίασο της συγκυβέρνησης!

Περιστεριώτισσες και Περιστεριώτες,

                Ο άθλιος και επικίνδυνος θίασος της συγκυβέρνησης, πνιγμένος στα σκάνδαλα και την σήψη, παρά την πλήρη αποτυχία της πολιτικής των μνημονίων και την επιβολή της φτώχειας και της ανεργίας που έχει επιβάλλει σε όλη την ελληνική κοινωνία, συνεχίζει την ολοκληρωτική του επίθεση σε ο,τι κοινωνικό αγαθό έχει μείνει όρθιο. Για αυτή την συμμορία του ευρώ δεν φτάνει η ανεργία τέρας, τα απανωτά λουκέτα, οι πάνω απο 700.000 απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι ουρές των αστέγων και των πεινασμένων στα συσσίτια, τώρα θέλουν να πεθαίνουμε στους δρόμους. Μαζί με το υπουργείο υγείας προχωρούν στην συγχώνευση και το κλείσιμο 50 νοσοκομείων, 661 κλινικών. Καταργούν το 25% των κλινών στα δημόσια νοσοκομεία την στιγμή που λόγω των επιπτώσεων των μνημονίων η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έχει αυξήσει την προέλευση της στα δημόσια νοσοκομεία. Τα φρικτά σχέδια των Μνημονίων για το πετσόκομμα των δαπανών υγείας - εάν τους αφήσουμε να τα εφαρμόσουν - θα σημάνουν το τέλος της όποιας δημόσιας και δωρεάν υγείας είχε απομείνει στη χώρα μας. 
                Στην περιοχή μας αυτή η πολιτική μεταφράζεται με την πλήρη κατάρρευση της δημόσιας υγείας. Η άθλια κατάσταση του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καθημερινά χειροτερεύει απο την υποχρηματοδότηση και το ελάχιστο γιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά παλεύει με “θεούς και δαίμονες” έχει εξουθενωθεί. Αυτή η συνειδητή υποβάθμιση έχει σαν αποτέλεσμα την συνεχή υποχρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου (που ανήκει οργανικά στο ΑΤΤΙΚΟ), τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά ενώ λήγουν και οι συμβάσεις όσων γιατρών έχουν απομείνει! Αυτό πρακτικά θα σημάνει τον ξαφνικό θάνατο του Κέντρου Υγείας αφήνοντας στο έλεος της τύχης τους χιλιάδες εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους περιστεριώτες αυξάνοντας κατακόρυφα τα έξοδα της περίθαλψης τους κάνοντας τα ακόμα και αδύνατο για την συντριπτική πλειοψηφία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
                Μπροστά σε αυτή την κατάσταση “έκτακτης ανάγκης” που μας έχουν οδηγήσει οι νενέκοι και οσφυοκάμπτες δοσίλογοι της τρικομματικής χούντας γίνεται ξεκάθαρο σε όλους μας πως ή θα χαράξουμε μια πορεία σύγκρουσης για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις ή θα βουλιάζουμε καθημερινά σε μια βαρβαρότητα χωρίς προηγούμενο. Ενάντια στα συμφέροντα μιας χούφτας τραπεζιτών, τοκογλύφων και παρασίτων είναι ανάγκη με μαχητικούς αγώνες διαρκείας να σταματήσουμε την βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν, να συγκρουστούμε με την αιμοβόρα λογική του κέρδους για να σώσουμε τις ζωές  μας.

        Κάτω τα χέρια απο το Κέντρο Υγείας Περιστερίου! Άμεση ανανέωση όλων των συμβάσεων εργασίας – Άμεσο σταμάτημα των σχεδίων κλεισίματος του!
        Κατάργηση των Μνημονίων και ανατροπή όλων των βάρβαρων μέτρων
        Διαγραφή του χρέους
        Γενική Απεργία Διαρκείας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου