Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΣΤΗ  ΧΟΥΝΤΑ  ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΤΡΟΪΚΑΣ ΜΙΑ  ΖΩΗ  ΑΞΙΖΕΙ  ΕΝΑΜΙΣΗ  ΕΥΡΩ

 Τα ξημερώματα της Τετάρτης 14 Αυγούστου, ένας 19χρονος έχασε τη ζωή του στο Περιστέρι, κοντά στο ύψος του δημαρχείου, πέφτοντας από τρόλει. Στο τρόλει είχε προηγηθεί έλεγχος εισιτηρίων από ελεγκτή-τραμπούκο, ο οποίος, σύμφωνα με δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων, δεν είχε προηγουμένως διστάσει για 1,5 ευρώ να διαπληκτιστεί με τον νεαρό, να έρθει «στα χέρια» μαζί του και να του σκίσει μάλιστα εντελώς τη μπλούζα που φορούσε. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες ο νεαρός πήδηξε (;) από το τρόλει και χτύπησε θανάσιμα το κεφάλι του στο κράσπεδο.
«Τραγικό περιστατικό» και «ατύχημα», μας λένε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ. Όμως δεν είναι καθόλου έτσι.
Δεν είναι ατύχημα το ότι ο νεαρός δεν είχε λεφτά να πληρώσει το εισιτήριο. Είναι ένα εντελώς «λογικό» περιστατικό, σε μια χώρα που την κατέστρεψε η οικονομική κρίση και συνεχίζουν να την καταστρέφουν τα μνημόνια, που έχουν οδηγήσει τη νεολαία σε ποσοστό 65% (νούμερο αφρικανικής χώρας) στην ανεργία και την εξαθλίωση.
          Δεν είναι ατύχημα η συμπεριφορά του ελεγκτή. Είναι μια εντελώς «λογική» συμπεριφορά σε μια χώρα που η ανθρώπινη ζωή, και ειδικά η ζωή της νεολαίας, που θεωρείται «άχρηστη» για το σύστημα, δεν αξίζει μία. Όπως δεν άξιζε μία για το σύστημα και η ζωή του Γρηγορόπουλου τεσσεράμιση χρόνια πριν. Όπως δεν αξίζει μία η ζωή όσων απολύονται ή τίθενται σε «διαθεσιμότητα». Όταν σε σκοτώνουν από τη γέννησή σου με φτώχια, ανεργία και στέρηση κάθε προοπτικής, δεν είναι και τίποτα να σου σκίσουν τη μπλούζα, να σε βρίσουν, να σε δείρουν.
          Δεν είναι ατύχημα ο φόβος που πιθανόν ένιωσε ο νεαρός όταν «πιάστηκε» χωρίς εισιτήριο, με τον ελεγκτή να απειλεί προφανώς - όπως γίνεται πάντα - ότι θα τον πάει στην αστυνομία. Πρόκειται για την ίδια αστυνομία που βασανίζει, δέρνει, δολοφονεί, που επιτίθεται δολοφονικά σε εργάτες, φοιτητές, μαθητές, απεργούς και πνίγει στα δακρυγόνα διαδηλώσεις.
          Το «ατύχημα» λοιπόν είναι μια δολοφονία του συστήματος και της χούντας συγκυβέρνησης-τρόικας, που δημιούργησαν όλες τις προϋποθέσεις για να συμβεί. Αν δεν φύγει αυτή η χούντα από πάνω μας, αν δεν την ανατρέψουμε, θα βλέπουμε δυστυχώς πολλά παρόμοια «τυχαία» περιστατικά σε μια κοινωνία-ζούγκλα με συμπεριφορές καννίβαλων.
         Οι εργαζόμενοι και όλη η νεολαία του Περιστερίου, της Αθήνας, της χώρας, πρέπει μέσα από τη δική μας οργάνωση και αγώνα, να αντισταθούμε σε κάθε επίθεση της κυβέρνησης, που δολοφονεί εμάς και τα παιδιά μας. Η απάντησή μας πρέπει να είναι μόνο μία: EΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ! Για να ανατρέψουμε αυτή τη χούντα. Για να ανοίξουμε το δρόμο σε μία κοινωνία όπου η προοπτική, η εργασία, η νεολαία, η ανθρώπινη ζωή θα είναι πρώτη προτεραιότητα.
-Κάτω η χούντα συγκυβέρνησης -Τρόικας
-Δωρεάν μετακινήσεις σε όλα τα ΜΜΜ
- Να οργανώσουμε την αυτοάμυνα και αλληλεγγύη μας απέναντι στην κρίση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου