Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Να σταματήσουμε την κοινωνική εξόντωση και την καταστροφή!


Δεν έχουμε - Δεν πληρώνουμε - Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 18:00 ΠΛ. ΚΟΡΑΗ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ
Σαν να μην μας έφταναν οι φτώχεια, η ανεργία, η εξοντωτική φορολόγηση και τα χαράτσια για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του Περιστερίου μείναμε στο έλεος της κακοκαιρίας. Δεκάδες εγκλωβισμοί, δρόμοι ποτάμια, υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και σπίτια ήταν το σκηνικό στις γειτονιές του Περιστερίου, ενώ απο καθαρή τύχη δεν χάθηκαν ζωές. Η ίδια καταστροφική εικόνα σε όλη την Δυτική Αττική μαρτυρεί την συνεχή υποβάθμιση, την εγκατάλειψη και την αχρήστευση των όποιων υποδομών. Η άθλια συγκυβέρνηση ουσιαστικά υπεύθυνη για αυτήν την καταστροφική εικόνα προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια εξαγγέλοντας "αποζημειώσεις" που μόνο το νοσηρό τους μυαλό θα μπορούσε να σκεφτεί. Αρκεί μια ματιά στις γραφειοκρατικές διαδικασίες/εμπόδια και τις απίθανες προϋποθέσεις για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της απάτης και της κοροϊδίας.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η θλιβερή συγκυβέρνηση συνεχίζει ασταμάτητα την επίθεση της στο λαϊκό εισόδημα. Μπροστά στην μαζική ανυπακοή με 1 εκατομμύριο άτομα να μην πλήρωσαν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση με δήθεν ελαφρύνσεις και απαλλαγές. Κανένα ψέμμα τους δεν πρέπει να πιστέψουμε. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο προχωρούν στην ουσιαστική απαλλοτρίωση της ακίνητης περιουσίας και την ληστεία του εισοδήματος μας. Ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας ενώ χιλιάδες ηλεκτρονικές κατασχέσεις μισθών γίνονται καθημερινά. Την ίδια στιγμή που χαρίζουν εκατομμύρια σε επιχειρηματίες και εφοπλιστές, που απαλλάσσουν τους εργοδότες από ασφαλιστικές εισφορές, που ξεχνούν λίστες και στικάκια μεγαλοοφειλετών σε συρτάρια, έρχονται να μας φορτώσουν με νέους φόρους και να μας πάρουν τα σπίτια. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Οι τράπεζες ήδη έχουν τσεπώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και ζητάνε και άλλες θυσίες από εμάς. Δεν έχουμε και δεν πρέπει να θυσιάσουμε ούτε ένα ευρώ για να ξαναπληρώσουμε εφορίες και τράπεζες. Στάση πληρωμών σε τράπεζες και εφορία για να μπορέσουμε να ζήσουμε!
Φτάνει πια! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και την τρόικα να μετατρέψουν την κοινωνία σε μια ζούγκλα όπου θα επικρατεί μόνο το δίκιο των μνημονίων και των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις γειτονιές μας να μετατραπούν σε χαβούζες όπου θα στοιβάζονται άνεργοι, πεινασμένοι, εξαθλιωμένοι, ξεσπιτωμένοι που όταν θα διαμαρτύρονται θα συναντούν τα ΜΑΤ, την καταστολή και τα δικαστήρια. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας δηλητηριάζουν με την διαίρεση, το ρατσισμό, τον φασισμό. Αυτοί που δεν χωράνε είναι μόνο αυτοί που μας κυβερνάνε και μας έφεραν ως εδώ: η κυβέρνηση της χρεοκοπίας και όσοι την στηρίζουν.
Κανένας σωτήρας, καμιά φιλανθρωπία δεν θα μας σώσει αν εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Να συζητήσουμε, να οργανωθούμε σε επιτροπές δράσης και αλληλεγγύης σε κάθε γειτονιά, να αντισταθούμε, να σταματήσουμε να πληρώνουμε τράπεζες και εφορία, να διεκδικήσουμε να πληρώσουν επιτέλους όλοι αυτοί! Καιρός να διώξουμε αυτή την νέα χούντα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας.
  • Άμεση αποζημείωση χωρίς προϋποθέσεις όλων των πληγέντων της κακοκαιρίας
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Κανένας πλειστηριασμός, καμία έξωση!
  • Κανένα σπίτι στο σκοτάδι - Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη -
  • Διαγραφή χρεών για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, λαϊκά νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου